Kóstóltad már kávékülönlegességeinket?

Valódi kézműves kávé. Kávéink minden egyes szemét kézzel szüretelték és válogatták. A kávébabok a világ legjobb farmjairól, változatos feldolgozásokból származnak. A magas minőség mellett a méltányos kereskedelemre garancia a 100%-ban etikus vásárlás. A pörkölés kis mennyiségben, kézműves jelleggel történik, minden esetben a kávé típusához igazítva. Ugorj be egy kóstolóra!

Várunk Téged Pécsen, a Ferencesek utcája 5-ben a Kisülés Kávéműhelyben!

Kisülés Kávéműhely

De akár otthonod kényelmében is élvezheted a dél-amerikai kávék különleges ízvilágát. Rendelj tőlünk online és házhoz visszük az általad kiválasztott kávét, frissen pörkölve, kiváló minőségben!

Tovább a webshopra >>


Elérhetőségeink

Kisülés Kávéműhely, Pécs - Ferencesek utcája 5.
Telefonszám: (30) 7373-934

Olaszpresszó

"Pécs belvárosában, egy kiszuperált villamos belső részét alakították át kávézóvá. Az ötlet nem új, de nem is rossz. Egy súlyos tolóajtón lehet bejutni az “intézménybe” (gyengébb lánykák és ficsúrok kezdhetnek gyúrni), majd meredek lépcsők következnek. A retro “romkocsmavillamos” érzés megvan, ami nélkülözi az eleganciát, de hangulatos. Vastag festékmáz a rozsdás fémen. Egy biztos: minden utcasarkon nem találunk ilyet, mindenképpen különleges hely.

Ha belépek egy kávézóba, általában első dolgom kideríteni, milyen kávét tartanak. Vannak bizonyos márkák, amiket elkerülök, (hogy melyek ezek, maradjon az én titkom). A kedves barista hölggyel pár szót váltottam erről, saját pörkölésű kávéjuk van, amit kis csomagokban vásárolni is lehet Tőlük. Ez szerintem jó pont bármelyik kávézónak, igényességet sejtet és számíthatunk arra, hogy az ízvilág egyedi lesz...

...Oké, térjünk is rá a kávéra, hisz mégiscsak ez a legfontosabb értékmérő, nem a kávémárka és a kávégép. Ristretto-t rendeltem, az alábbi italt kaptam:

Kisülés Kávézó

100% arabica-hoz mérten vastag, de gyorsan múló, mintázat nélküli, homogén crema, ami egy picit világosra is sikeredett. A kávénak egyértelműen jót tenne a magasabb csapolási hőmérséklet (talán a mintázata is megjönne). Az ízére nem volt panaszom. Nagyon testes, hangsúlyosan, de nem bántóan savas, alapvetően csokis vonal, de a savasság miatt mégis volt egy enyhe gyümölcsös jellege. Sajnos egy kicsit hidegebb volt az italom, mint azt szerettem volna. Igaz, a fotózás is elvitt egy kis időt, de nem ez volt az alapvető probléma. A karon -még üresen- ajánlatos lenne némi vizet átengedni, hogy felmelegedjen. Ezzel a vízzel a csészét is jobban elő lehet melegíteni. Ha ezt a problémát orvosolják, a kávé is sokat javul majd."

forrás: olaszpresszo.hu