Made in Pécs

Kóstóltad már kávékülönlegességeinket?

Valódi kézműves kávé. Kávéink minden egyes szemét kézzel szüretelték és válogatták. A kávébabok a világ legjobb farmjairól, változatos feldolgozásokból származnak. A magas minőség mellett a méltányos kereskedelemre garancia a 100%-ban etikus vásárlás. A pörkölés kis mennyiségben, kézműves jelleggel történik, minden esetben a kávé típusához igazítva. Ugorj be egy kóstolóra!

Várunk Téged Pécsen, a Ferencesek utcája 5-ben a Kisülés Kávéműhelyben!

Kisülés Kávéműhely

De akár otthonod kényelmében is élvezheted a dél-amerikai kávék különleges ízvilágát. Rendelj tőlünk online és házhoz visszük az általad kiválasztott kávét, frissen pörkölve, kiváló minőségben!

Tovább a webshopra >>


Elérhetőségeink

Kisülés Kávéműhely, Pécs - Ferencesek utcája 5.
Telefonszám: (30) 7373-934

Kisülés KávézóPécsett majdnem annyiszor merül fel a villamos újraindításának ötlete, mint az Ikea-építés.

2013 októberében a nosztalgiázó pécsiek végre megkapták a villamosukat: a 100 éves pécsi villamosközlekedés emlékére egy régi, de felújított sárga villamost állítottak a Ferencesek utcája végére. A villamosélmény önmagában nagyszerű, december végén viszont meglepetésszerűen kávézó nyílt a villamosban, amely igazi vendéglátós veterán: a kilencvenes években sörözőként működött a kőbánya-kispesti buszállomás mellett.

A kávézó kínálata korrekt, az üdítők mellett külön a kávézónak válogatott és pörkölt, kiváló kávét (300-600 Ft.) kínálnak. A Brazil Montecristo single origin kávé egy ültetvényről származik, és saját márkás termékként meg is vásárolható. Aki viszont a villamoson kávézna, tej helyett szójatejet is választhat mellé, sütiként pedig egy pécsi méhész mézeskalácsát árulják (150 Ft.). Emellett Pécsett eddig máshol nem láttunk Matcha lattét (450 Ft), a habos teakülönlegesség elkészítése is rendben volt. A pécsiséget a helyi kézműves termékek mellett a pulton olvasgatható Pécs Lexikonok hangsúlyozzák. A kínálat és a nyitva tartás még alakítás alatt van, de érezhető a figyelmesség és a törekvés a minél jobb vendéglátásra. A hangulatos belső tér adott, bár a karácsonyi színes izzósorok kissé idegenek a nosztalgikus fa berendezéstől. A kiszolgálás nagyon kedves, a gyorsaságot lemérni viszont nem tudtuk, hiszen egyedül ültünk a villamosban. A nemrég nyílt helyet eddig nem sokan fedezték fel maguknak, melyet nagy hibának tartunk. A villamoson visszatérő vendégek azok az öregek, akik sokkal többet tudnak a pécsi villamosozásról minden lexikonnál, és néha betér ide az utolsó pécsi villamos vezetője is. Az összesen 18 ülőhelyes szerelvény nagyobb társaságok közös kávézására alkalmatlan, de a szembefordított ülések egy meghitt beszélgetésre, villamosrandira tökéletesek. Jelenleg ez a legjobb sehonnan sehová sem tartó dolog a városban.